пʼятницю, 29 травня 2020 р.

Тема 6. Урок 2. Приготування Ватрушок з сиром. Вимоги до якості.


Технологічна картка

Ватрушки з сиром

Технологія виготовлення кондитерських борошняних виробів                    
Зайцева Г.Т. Горпинко Т.М. ст.
Назва сировини

Витрати сировини на 10 шт. по 75г
Брутто
Нетто
Тісто дріжджове
-
580
Борошно
380
380
Масло вершкове
20
20
Молоко
150
150
Меланж
20
20
Дріжджі
10
10
Сіль
4
4
Маса тіста
-
580
Сир
224
224
Цукор
22,4
22,4
Яйця
1/3
30
Маса фаршу
-
280
Вихід
-
750 г

Технологія приготування

      У підігріте (35-40˚С) молоко або воду додати розведені в теплій воді проціджені дріжджі, цукор, всипати просіяне борошно і перемішати. Тісто повинне мати консистенцію густої сметани і температуру 27-29˚С. Поверхню опари посипати борошном, накрити і поставити у тепле місце на 2 год для бродіння.
     В готову опару додати решту рідини з розчиненим сіллю і цукром, яйця, добре перемішати, всипати решту борошна і замісити тісто протягом 10-15 хв. Перед закінченням замішування додати розтоплений маргарин.
     Діжу закрити кришкою і залишити у теплому місці на 2-3год, для бродіння. При цьому тісто обім’яти 2-3 рази.
     З готового тіста сформувати кульки масою 59 г. Викласти швом в низ на лист змазаний жиром, дати вистоятися 5-10 хв, зробити заглиблення  5 см в середині ватрушки, заповнити начинкою по 30 гр.
Коли ватрушки збільшились в об’ємі у 2 рази їх змастити меланжем.
Випікати при температурі 230-250˚С.
Приготування начинки з сиру:
Сир пропустити через протирочну машину.
Додати  яйця, цукор, борошно, ванілін.
Перемішати.                                         

Вимоги до якості

Зовнішній вигляд:   вироби з тіста повинні мати правильну форму форму у вигляді кружальця з начинкою, рівномірну поверхню без тріщин і надривів.
Смак і запах:  приємний, відповідає тісту та начинці з сиру.
Колір: кірочки світло-золотистий, або світло-коричневий.
Консистенція: тісто добре пропечене, еластичне, при легкому надавлюванні пальцем набуває первинної форми, некрихке, рівномірно пористе, без пустот.


Інструкційна картка

      У підігріте (35-40˚С) молоко або воду додати розведені в теплій воді проціджені дріжджі, цукор, всипати просіяне борошно і перемішати. Тісто повинне мати консистенцію густої сметани і температуру 27-29˚С. Поверхню опари посипати борошном, накрити і поставити у тепле місце на 2 год для бродіння.

     В готову опару додати решту рідини з розчиненим сіллю і цукром, яйця, добре перемішати, всипати решту борошна і замісити тісто протягом 10-15 хв. Перед закінченням замішування додати розтоплений маргарин.
     Діжу закрити кришкою і залишити у теплому місці на 2-3год, для бродіння. При цьому тісто обім’яти 2-3 рази.

     З готового тіста сформувати кульки масою 59 г. Викласти швом в низ на лист змазаний жиром, дати вистоятися 5-10 хв, зробити заглиблення  5 см в середині ватрушки.




       Заповнити начинкою по 30 гр.
Коли ватрушки збільшились в об’ємі у 2 рази їх змастити меланжем.
Випікати при температурі 230-250˚С.



Немає коментарів:

Дописати коментар