середа, 3 червня 2020 р.

Тема 6. Урок 4. Приготування піци з різними начинками.


Технологічна карта
Італійська піца

Сировина
Витрати сировини, г
Брутто
нетто
Для тіста:
Борошно
245
245
Вода
150
150
Дріжджі
15
15
Сіль
7
7
Цукор
7
7
Олія
20
20
Для начинки:
Куряче філе
100
96
Ковбаса варена
60
60
Ковбаски мисливські
30
30
Гриби
150
140
Помідори
200
200
Цибуля ( зелена)
40
40
Оливки
34
34
Ананас
38
38
Майонез
40
40
Сир
150
150
Вихід
520

Технологія приготування

     У теплу воду додаємо сіль, цукор, дріжджі, олію, борошно та ретельно вимішуємо тісто. Залишаємо для розстоювання на 30-40 хв. з 2-3 обминаннями. Розкачуємо тонкий пласт тіста , перекладаємо на деко, зверху змащуємо майонезом та викладаємо по черзі начинки. Випікаємо в жаровій шафі при t=180-200 °С 30-40 хв. Подають гарячою попередньо розрізавши на шматочки.

Правила подавання
     Піца розрізається на шматочки та подається гарячою на багато порційному блюді чи дошці або порційно на порційних тарілках.
Вимоги до якості
Зовнішній вигляд: піца тоненько розкатана, форма нарізки начинки однакова.
Колір: по краям – рум’яна кірочка, по середині – поєднання різних кольорів.
Смак: в міру солоний, відповідний какладеним продуктам.
Запах: властивий продуктам.
Консистенція: тіста – м’яка, пухка, начинок – м’яка, соковита.

Технологічна карта
Піца « Вегетаріанська»

Сировина
Витрати сировини, г
Брутто
нетто
Для тіста:
Борошно
98
98
Вода
40
40
Дріжджі
4
4
Сіль
2
2
Цукор
6
6
Меланж
5
5
Маса тіста
160
Для начинки:
Перець солодкий
20
20
Помідор
20
20
Горошрк зелений
15
15
Кукурудза консервована
15
15
Ананас
20
20
Сир твердий
50
50
Петрушка
5
5
Олія
5
5
Кетчуп
5
5
Вихід
315

Технологія приготування

     У теплу воду додаємо сіль, цукор, дріжджі, олію, борошно та ретельно вимішуємо тісто. Залишаємо для розстоювання на 30-40 хв. з 2-3 обминаннями. Розкачуємо тонкий пласт тіста , перекладаємо на деко, зверху змащуємо кетчупом та викладаємо по черзі начинки. Випікаємо в жаровій шафі при t=180-200 °С 30-40 хв.

Правила подавання
     Піца розрізається на шматочки та подається гарячою на багато порційному блюді чи дошці або порційно на порційних тарілках.
Вимоги до якості
Зовнішній вигляд: піца тоненько розкатана, форма нарізки начинки однакова.
Колір: по краям – рум’яна кірочка, по середині – поєднання різних кольорів.
Смак: в міру солоний, відповідний какладеним продуктам.
Запах: властивий продуктам.
Консистенція: тіста – м’яка, пухка, начинок – м’яка, соковита.



Немає коментарів:

Дописати коментар