Технологічна карта
Італійська піца
Сировина
|
Витрати сировини,
г
|
|
Брутто
|
нетто
|
|
Для тіста:
|
||
Борошно
|
245
|
245
|
Вода
|
150
|
150
|
Дріжджі
|
15
|
15
|
Сіль
|
7
|
7
|
Цукор
|
7
|
7
|
Олія
|
20
|
20
|
Для начинки:
|
||
Куряче філе
|
100
|
96
|
Ковбаса варена
|
60
|
60
|
Ковбаски мисливські
|
30
|
30
|
Гриби
|
150
|
140
|
Помідори
|
200
|
200
|
Цибуля
( зелена)
|
40
|
40
|
Оливки
|
34
|
34
|
Ананас
|
38
|
38
|
Майонез
|
40
|
40
|
Сир
|
150
|
150
|
Вихід
|
520
|
Технологія приготування
У теплу воду додаємо сіль, цукор, дріжджі, олію, борошно та
ретельно вимішуємо тісто. Залишаємо для розстоювання на 30-40 хв. з 2-3
обминаннями. Розкачуємо тонкий пласт тіста , перекладаємо на деко, зверху
змащуємо майонезом та викладаємо по черзі начинки. Випікаємо в жаровій шафі при
t=180-200 °С 30-40 хв. Подають гарячою попередньо розрізавши на шматочки.
Правила подавання
Піца розрізається на
шматочки та подається гарячою на багато порційному блюді чи дошці або порційно
на порційних тарілках.
Вимоги до якості
Зовнішній вигляд: піца тоненько розкатана,
форма нарізки начинки однакова.
Колір: по краям – рум’яна
кірочка, по середині – поєднання різних кольорів.
Смак: в міру солоний,
відповідний какладеним продуктам.
Запах: властивий продуктам.
Консистенція: тіста – м’яка, пухка,
начинок – м’яка, соковита.
Технологічна карта
Піца « Вегетаріанська»
Сировина
|
Витрати сировини,
г
|
|
Брутто
|
нетто
|
|
Для тіста:
|
||
Борошно
|
98
|
98
|
Вода
|
40
|
40
|
Дріжджі
|
4
|
4
|
Сіль
|
2
|
2
|
Цукор
|
6
|
6
|
Меланж
|
5
|
5
|
Маса тіста
|
160
|
|
Для начинки:
|
||
Перець
солодкий
|
20
|
20
|
Помідор
|
20
|
20
|
Горошрк
зелений
|
15
|
15
|
Кукурудза
консервована
|
15
|
15
|
Ананас
|
20
|
20
|
Сир
твердий
|
50
|
50
|
Петрушка
|
5
|
5
|
Олія
|
5
|
5
|
Кетчуп
|
5
|
5
|
Вихід
|
315
|
Технологія приготування
У теплу воду додаємо сіль, цукор, дріжджі, олію, борошно та
ретельно вимішуємо тісто. Залишаємо для розстоювання на 30-40 хв. з 2-3
обминаннями. Розкачуємо тонкий пласт тіста , перекладаємо на деко, зверху
змащуємо кетчупом
та викладаємо по черзі начинки. Випікаємо в жаровій шафі при
t=180-200 °С 30-40 хв.
Правила подавання
Піца розрізається на
шматочки та подається гарячою на багато порційному блюді чи дошці або порційно
на порційних тарілках.
Вимоги до якості
Зовнішній вигляд: піца тоненько розкатана,
форма нарізки начинки однакова.
Колір: по краям – рум’яна
кірочка, по середині – поєднання різних кольорів.
Смак: в міру солоний,
відповідний какладеним продуктам.
Запах: властивий продуктам.
Консистенція: тіста – м’яка, пухка,
начинок – м’яка, соковита.
Немає коментарів:
Дописати коментар