середа, 13 травня 2020 р.

Тема 4. Урок 2. Приготування фаршу з квасолі та гороху.

                                    

                                              Технологічна картка

Фарш гороховий

Технологія виготовлення кондитерських борошняних виробів                                               Зайцева Г.Т. Горпинко Т.М. ст. 103

Продукти
Витрати сировини, г
      брутто
нетто
Горох
470
460
Маргарин
100
100
Цибуля ріпчаста
145
139
Перець чорний мелений
0,5
0,5
Сіль
10
10
Вихід
-
1000

Технологія приготування

   Горох перебирають і промивають. Підготовлений горох заливають холодною водою з розрахунку 2,5 л води на 1 кг гороху і варять у закритому посуді при слабкому кипінні до готовності й випарування надлишкової вологи. Наприкінці варіння, щоб уникнути підгоряння, горох перемішують. У готовий горох додають пасеровану цибулю, сіль, перець і все ретельно  перемішують.

Вимоги до якості

     Фарш  з гороху може бути як з цілих розм’якшеннях зерен, так і пюреподібний. Смак властивий даному продукту. Фарш заправляють сіллю, перцем, смаженою цибулею.


                        









                                                                     Технологічна картка

Фарш з квасолі

Технологія виготовлення кондитерських борошняних виробів                     Зайцева Г.Т. Горпинко Т.М. ст. 103

Продукти
Витрати сировини, г
      брутто
нетто
Квасоля
470
460
Маргарин
100
100
Цибуля ріпчаста
145
139
Перець чорний мелений
0,5
0,5
Сіль
10
10
Вихід
-
1000

 

Технологія приготування

      Квасолю перебирають і промивають. Підготовлений квасолю заливають холодною водою з розрахунку 2,5 л води на 1 кг квасолі і варять у закритому посуді при слабкому кипінні до готовності й випарування надлишкової вологи. Наприкінці варіння, щоб уникнути підгоряння, квасолю перемішують. У готову розварену квасолю  додають пасеровану цибулю,  сіль,  перець і все ретельно  перемішують.

                                         Вимоги до якості

Квасоля повинна бути розм’якшеною, як в цілому вигляді так і пюреподібному. Заправлена смаженою цибулею. сіллю, перцем.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар