пʼятниця, 15 травня 2020 р.

Тема 4. Урок 4. Приготування начинок з маку, вишень.

                                                                     Технологічна картка

Начинка з маку


Технологія виготовлення кондитерських борошняних виробів                    
 Зайцева Г.Т. Горпинко Т.М. ст.105

                                                                                                                                                                                                         

Продукти
Витрати сировини, г
      брутто
нетто
Мак
725
700
Цукор або мед
300
300
Яйця
1 шт
40
Вихід
-
1000

Технологія приготування
1. Мак залити окропом і кип’ятити протягом 25-30 хв. (вода наприкінці варіння має повністю википіти, а мак підсушити).
2. Відварений мак відкинути на сито і додатково підсушити.
3. Обсушений мак перемішати з цукром і пропустити 2-3 рази через м’ясорубку.
4. До маси додати сире яйце і перемішати масу.
5. До начинки можна додати родзинки чи подрібнені горіхи.
Вимоги до якості
Зовнішній вигляд – маса добре протерта, однорідна.
Колір – сірий (відповідає кольору маку).
Консистенція – однорідна.
Смак та запах – в міру солодкий, без гіркоти.
                                                   
                                                 Інструкційна карта

 Начинка з маку 

Порядок виконання вправи
Малюнок
Мак промити теплою водою, залити окропом.
        

                                                                                   
Довести до кипіння, кип’ятити 1-2 хв. Залишити на 3-4 год. для набухання.

Набухлий мак відкинути на сито або марлю.

Пропустити через м’ясорубку з дрібними отворами два рази.

Додати цукор .  
                                         
Перемішати.



                                                     

                                                                  Технологічна картка

Начинка вишнева

Технологія виготовлення кондитерських борошняних виробів                    
 Зайцева Г.Т. Горпинко Т.М. ст. 105
Продукти
Витрати сировини, г
      брутто
нетто
Вишні
1550
1240
Цукор
150
150
Вихід
-
1000

Технологія приготування
1. Вишні перебрати.
2. Промити.
3. Видалити плодоніжки і кісточки.
4. Пересипати цукром.
5. Залишити на 3-4 год. в холодному місці.
6. Відцідити сік, що виділився.
7. М’якоть використовувати.
Вимоги до якості
Зовнішній вигляд – форма вишень збережена.
Консистенція – соковита, м'яка.
Колір - червоний.
Смак та запах – з ароматом вишень, в міру солодкий.

Інструкційна карта
 Начинка вишнева
Порядок виконання вправи
Малюнок


Вишні перебрати, помити. 



Видалити плодоніжку і кісточку .  



Пересипати цукром 

Залишити на 3-4год. у холодному місті. 


Сік що виділився відцідити. М’якоть використовувати. 


Немає коментарів:

Дописати коментар