Технологічна
картка
Начинка з маку
Технологія виготовлення кондитерських борошняних
виробів
Зайцева Г.Т. Горпинко Т.М. ст.105
Зайцева Г.Т. Горпинко Т.М. ст.105
Продукти
|
Витрати
сировини, г
|
|
брутто
|
нетто
|
|
Мак
|
725
|
700
|
Цукор або мед
|
300
|
300
|
Яйця
|
1 шт
|
40
|
Вихід
|
-
|
1000
|
Технологія
приготування
1.
Мак залити окропом і кип’ятити протягом 25-30 хв. (вода наприкінці варіння має
повністю википіти, а мак підсушити).
2.
Відварений мак відкинути на сито і додатково підсушити.
3.
Обсушений мак перемішати з цукром і пропустити 2-3 рази через м’ясорубку.
4.
До маси додати сире яйце і перемішати масу.
5.
До начинки можна додати родзинки чи подрібнені горіхи.
Вимоги
до якості
Зовнішній
вигляд – маса добре протерта, однорідна.
Колір – сірий (відповідає кольору маку).
Консистенція
– однорідна.
Смак
та запах – в міру солодкий, без гіркоти.
Начинка з маку
Порядок виконання вправи
|
Малюнок
|
Мак промити
теплою водою, залити окропом.
Довести до
кипіння, кип’ятити 1-2 хв. Залишити на 3-4 год. для набухання.
Набухлий мак
відкинути на сито або марлю.
Пропустити
через м’ясорубку з дрібними отворами два рази.
Додати цукор .
Перемішати.
|
|
Технологічна
картка
Начинка вишнева
Технологія виготовлення кондитерських борошняних
виробів
Зайцева Г.Т. Горпинко Т.М. ст. 105
Зайцева Г.Т. Горпинко Т.М. ст. 105
Продукти
|
Витрати
сировини, г
|
|
брутто
|
нетто
|
|
Вишні
|
1550
|
1240
|
Цукор
|
150
|
150
|
Вихід
|
-
|
1000
|
Технологія приготування
1. Вишні перебрати.
2. Промити.
3. Видалити плодоніжки і кісточки.
4. Пересипати цукром.
5. Залишити на 3-4 год. в холодному місці.
6. Відцідити сік, що виділився.
7. М’якоть використовувати.
Вимоги
до якості
Зовнішній
вигляд – форма вишень збережена.
Консистенція
– соковита, м'яка.
Колір
- червоний.
Смак
та запах – з ароматом вишень, в міру солодкий.
Інструкційна карта
Начинка вишнева
Порядок виконання вправи
|
Малюнок
|
Вишні
перебрати, помити.
Видалити
плодоніжку і кісточку .
Пересипати
цукром
Залишити на
3-4год. у холодному місті.
Сік що
виділився відцідити. М’якоть використовувати.
|
|











Немає коментарів:
Дописати коментар